Sicilská Caponata je vynikající

Sicilská Caponata je velmi chutná příloha bohatá na zeleninové přísady, hodí se velmi dobře k pokrmům na bázi masa, ryb, vajec, ale díky zelenině je ideální i pro vegetariány . Základními surovinami jsou lilek, cherry rajčata, cibule, zelené olivy, kapary, celer a bazalka. Zelenina se smaží a pak se restuje na pánvi s cukrem a octem; které dodávají typickou sladkokyselou chuť! Caponata z lilku se velmi snadno vaří a je…

SICÍLIE Všechny ty nejlepší extra panenské olivové oleje

Na Sicílii se olivovník pěstuje téměř všude, ale pouze několik oblastí je relevantních pro pěstování a pro zvláštní vlastnosti oleje, které jsou chráněny a posíleny chráněným označením původu. Označení původu uznávaná pro sicilský extra panenský olivový olej jsou: DOP Valle del Belice, DOP Monti Iblei, DOP Val di Mazara, DOP Valli Trapanesi, DOP Etna a DOP Valdemone. Přečtěte si také všechny výhody extra panenského olivového oleje DOP Valle del Belice…

Těstoviny s rajčaty, kapary a olivami jsou více než chutné jídlo

Chutné jídlo připomínající středomořskou chuť ideální pro všechna roční období! Těstoviny s rajčaty, olivami a kapary jsou chutné a lahodné jídlo, které lze připravit poměrně rychle. Neapolané jsou do tohoto chutného jídla blázniví a vaří ho v různých verzích, všechny velmi chutné. Připravte si ho s námi nebo si jej již hotový kupte ZDE Pustíme se do přípravy: česnek orestujeme na EVO BIO extra panenském olivovém oleji spolu s kapary…

Měli byste vyzkoušet tyto lasagne

Artyčoky použité v této variantě zapečených lasagní jsou lehké a mají jemnou chuť ve srovnání s pečenými lasagnemi, které všichni známe. Sladká až hořká chuť artyčoků se velmi dobře hodí k pochoutce z bešamelu, šunky (lze nahradit na kostičky nakrájené slaniny) a mozzarelly. Lasagne dáme vařit, aby při pečení změkly. Každou vrstvu lasagní dochutíme parmazánem, díky kterému bude pokrm opravdovou delikatesou! Pokud preferujeme vegetariánské lasagne, šunku nepřidáváme. Artyčoky musíte před…

Klobása s bramborem s přídavkem piva.

4 italské klobásy (salsiccia) vložíme na velmi rozpálenou pánev bez tuku, na prudkém ohni je ze všech stran opečeme, přilijeme půl sklenice piva a přidáme sůl, pepř, papriku a trochu origano, necháme 30/35 minut vařit, občas otočte a v případě potřeby přidejte kapku vody, poté přidejte 600 g. brambor nakrájené na kostičky, brambory zakápnout extra panenským olivovým olejem EVO BIO, sůl, oregano a majoránku, na pár minut poduste s pokličkou…

Měli byste znát vlastnosti polyfenolů

Co jsou? Polyfenoly jsou třídou bioaktivních molekul přítomných v různých množstvích v potravinách rostlinného původu, zejména v extra panenském olivovém oleji, hořké čokoládě a některých nápojích, jako je čaj, káva a červené víno. Významný přínos polyfenolů lze získat následováním modelu „středomořské stravy“, která se, jak známo, vyznačuje vysokou spotřebou ovoce, zeleniny, celozrnných obilovin, luštěnin, olejnatých semen a extra panenského olivového oleje spolu s mírnou množství vína. Vědecká literatura o studiu…

Focaccia s pestem je fantastická

Příprava lahodné focaccie není složitá, stačí použít naše produkty a připravíte skvělé focaccie. Recept na pánev cca 30 x 25 cm: 510 g hladké mouky typ 0010 g mořské soli20 g čerstvého droždí455 g vlažné vody (použijte váhu)Extra panenský olivový olej VitaDolceVitaDolce Bazalkové pestoRozmarýn Metoda: Do mísy dejte mouku a přidejte sůl.Droždí rozdrobte v hrnečku s pomocí trochy mouky a zredukujte na kaši.Přilijeme asi 10 ml vody a necháme vzejít…

Jak nám příroda pomáhá proti cholesterolu

Cholesterol je produkován vnitřně játry, aby plnil některé přirozené funkce v těle. Do těla se však dostává i z velké části potravou. Potraviny, které obsahují cholesterol, jsou zejména živočišné tuky. Cholesterol je molekula lipidového původu. Buněčná membrána je tvořena lipidovou dvojvrstvou, a proto je cholesterol nezbytný pro zdraví všech buněk a pro mnoho dalších funkcí. Když se ve stěnách tepen hromadí mnoho tukových usazenin, nazývá se to ateroskleróza. Extra panenský…

Proč byste si měli koupit naše pesto?

S našimy pesty připravíte rychlou teplou večeři během 10 min. Nevěříte ? Těstoviny s Pesto alla Trapanese Těstoviny uvaříme a přidáme je do našeho pesta a posypeme čerstvou bazalkou a parmazánem. Také vynikající rigatoni. Tip Dolcevita Ze 2 starších rohlíků, 1 stroužek česneku, 3 snitky petržele umelte na jemno strouhanku, osmahněte ji na pánvi na pár lžících oleje a posypejte těstoviny. Těstoviny uvaříme ve velkém množství vroucí osolené vody. Na pánev mezitím…

Maso a Pesto

Po rizotu přichází na řadu maso. Přemýšleli jste někdy o tom, že rolky naplníte pestem? Nebo ochutit kuřecí prsa omáčkou pesta? Touto všestrannou zeleninovou omáčkou lze ochutit dokonce i kebab, stejně jako telecí řízky a krůtí prsa. Bazalkové pesto nebo Paštika Zelených Oliv a také všechna ostatní pesta, která zde najdete pečená panenka – panenka veprova Nebo můžete naše produkty zkombinovat a připravit si lahodnou pečenou panenku