Artyčoky použité v této variantě zapečených lasagní jsou lehké a mají jemnou chuť ve srovnání s pečenými lasagnemi, které všichni známe. Sladká až hořká chuť artyčoků se velmi dobře hodí k pochoutce z bešamelu, šunky (lze nahradit na kostičky nakrájené slaniny) a mozzarelly.
Lasagne dáme vařit, aby při pečení změkly. Každou vrstvu lasagní dochutíme parmazánem, díky kterému bude pokrm opravdovou delikatesou!
Pokud preferujeme vegetariánské lasagne, šunku nepřidáváme. Artyčoky musíte před řezáním dobře scedit. Pojďte, vyzkoušejte tyto lahodné artyčokové lasagne a podělte se o recept se svými přáteli!
Recept pro 4 osoby:
270 g. Artyčoky
1/2 stroužku česneku
300 g bešamelu
60 ml vody
70 ml mléka
250 g lasagne
150 g mozzarelly
150 g šunky
30 g parmazánu
Příprava:
Artyčoky dobře sceďte a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi na BIO EVO extra panenském olivovém oleji orestujte česnek, přidejte artyčoky a za častého míchání je pár minut opékejte. Přidejte sůl, půl sklenice vody, přikryjte pokličkou a nechte 20 minut vařit. V případě potřeby přidejte více vody.
Mezitím nechte lasagne 5 minut vařit a dejte pozor, aby se neslepily.
Mozzarellu a šunku nakrájíme na kostičky.
Vezmeme zapekaci misu a na dno namažeme vrstvu bešamelu, který jste si předem připravili nebo který jste si koupili hotové, poté začněte dávat již uvařené lasagne a na to další bešamel, artyčoky, mozzarellu, šunku a strouhaný parmezán.
Postupujeme s novým plátem lasagní, dokud nedokončíme plát lasagní, náplň a bešamel. Vložte do trouby na 190°C nebo horkovzdušnou na 180°C a pečte 30-35 minut.
Můžete se podívat na toto video, je v italštině.
A dobrou chuť všem.