Chutné jídlo připomínající středomořskou chuť ideální pro všechna roční období!
Těstoviny s rajčaty, olivami a kapary jsou chutné a lahodné jídlo, které lze připravit poměrně rychle. Neapolané jsou do tohoto chutného jídla blázniví a vaří ho v různých verzích, všechny velmi chutné. Připravte si ho s námi nebo si jej již hotový kupte ZDE
Pustíme se do přípravy: česnek orestujeme na EVO BIO extra panenském olivovém oleji spolu s kapary a olivami nebo můžeme použít dobrou paštiku z černých oliv (do pokrmu přidáme asi 4 lžičky paštiky)
Poté přidáme křehká a čerstvá rajčata, nejlépe cherry rajčátka, promícháme a vaříme asi 15 minut.
Mezitím si dáme vařit hrnec s osolenou vodou a uvaříme špagety.
Když jsou těstoviny uvařené al dente a omáčka zhoustne, scedíme špagety a orestujeme je na pánvi spolu s naší lahodnou omáčkou.
Dobrou chuť!
Špagety s rajčaty, kapary a olivami
Špagety s rajčaty, kapary a olivami jsou výborné za tepla. Připravíme si je na místě, aby se těstoviny nepřevařily a nelepily.
Je to ideální jídlo pro kombinaci s masem a rybami, je to vegetariánské jídlo a je ideální pro zůstat lehké bez obětování chuti.
Doporučujeme
Špagety s rajčaty, olivami a kapary se často připravují s černými olivami, ale můžeme použít i olivy zelené (nebo výbornou Paštiku ze zelených oliv, kterou zakoupíte ZDE.
Pokrm lze obohatit použitím vynikajících sicilských sušených rajčat, která udrží náš vegetariánský pokrm.
V jiných variantách navíc můžete přidat maso. Můžete také připravit těstoviny s tuňákem, olivami a kapary nebo přidat ančovičky do počátečního soté.
Pokud nemáme rádi česnek, můžeme ho nahradit cibulí, výběr je na nás.
Podle vlastního uvážení můžeme přidat pepř nebo chilli!
Ingredience
Porce pro 4 osoby:
- 320 g. špagety
- 30 g. kapary
- 60 g. černé olivy nebo 4 lžičky paštiky z černých oliv“.
- 1 stroužek česneku
- 500 g. čerstvá rajčata
- Extra panenský olivový olej BIO EVO (tak akorát)
- Sůl (tak akorát)